Curest och Hermelinen inleder samarbete för att digitalisera fysioterapin under Covid-19

Emil, VD Curest & Kristina, Fysioterapeut Hermelinen

MedTech-företaget Curest låter vårdtagare med nack- och huvudskador utföra kvalitativa övningar med hjälp av Virtual Reality. Spridningen av Covid-19 i samhället innebär att många vårdtagare är tvungna att avstå besök vid sina rehabiliteringscenter. Nu använder Hermelinen tekniken för att utveckla och digitalisera rehabiliteringen under pågående pandemi och begränsa smittspridningen.

-Vi försöker alltid hitta nya sätt att hjälpa människor till friskare liv. För att lyckas med det behöver vi vara öppna för nya tekniker och utmana traditionella metoder. Med anledning av Covid-19 måste rehabilitering fungera bra på distans och Curests lösning gör att vårdtagare kan fullfölja sina övningar hemifrån. Tillsammans med Curest kan vi parera den samhällssituation vi nu befinner oss i, samtidigt som vi stärker vår verksamhet på lång sikt med hjälp av digitaliseringen, säger Per-Erik Mattsson, VD på Hermelinen.

-Produkten vägleder vårdtagaren genom träningen och skickar sedan statistik från övningarna till den ansvarige fysioterapeutens dator. Det gör att vi kan säkerställa att träningsprogrammet leder till förväntat utfall. I och med att övningarna kan genomföras mer självständigt innebär det också att vi fysioterapeuter kan behandla fler människor. Rehabilitering av huvud- och nackskador blir alltså mer tillgängligt genom ökad effektivitet, mindre beroende av geografi och lättare uppföljning, säger Kristina Larsson, Fysioterapeut på Hermelinen.

Produkten är utvecklad tillsammans med Region Stockholm och Danderyds Sjukhus. Som ny användare av produkten kommer Hermelinen att fungera som ytterligare en testbädd.

-Vi är väldigt glada över samarbetet med Hermelinen, de har länge varit en frontfigur för träning och hälsa i Norrbotten. Vår produkt har utvecklats med hjälp av spetskompetens inom huvud- och nackskador, och nu kan även Hermelinen bidra till vidare produktutveckling genom att använda vår lösning i skarpt läge under dessa speciella tider. Det är en produkt som utvecklas av och för användare. Det är så vi skapar det största värdet för både vårdgivare och vårdtagare, säger Emil Lilja, VD på Curest.

Om Curest

Curest grundades i Luleå år 2020 och förenar hälsa och sjukvård med modern teknik. Deras virtuella träningsprogram RecoVR hjälper vårdtagare med rehabilitering av huvud- och nackskador. Bolaget är antagna till inkubatorprogrammet på Arctic Business.

Om Hermlinen

1991 grundades Hermelinenföretagen som idag är Norrlands största privata frisk- och vårdföretag. Hermelinen är etablerade i Luleå och Boden med en bred verksamhet som inkluderar allt från estetik, företagsservice, fysioterapi, träning och friskvård till avancerad sjukvård samt en växande operationsverksamhet.

Samarbetet delfinansieras av Längmanska Företagsfonden.

För mer information, vänligen kontakta:

Emil Lilja, VD på Curest, 072-050 67 37 eller emil@curest.se.

Peter Backman, Affärsutvecklare på Hermelinen, 070–3251155 eller peter.backman@hermelinen.se.

Föregående
Föregående

Curest håller webbinarium om e-hälsa & rehabilitering

Nästa
Nästa

Virtuell rehab ska hjälpa tusentals svenskar med huvud- och nackskador